Monobank помилково продавав долари значно дешевше за курс НБУ – В курсі

Monobank помилково продавав долари значно дешевше за курс НБУ

Monobank вранці у четвер, 27 січня, виставив на продаж долари на гривню дешевше за курс НБУ. Покупці налетіли на дешевий долар і менш як за півгодини “розмели” валюту на суму в 4,5 мільйона гривень.

Один із топ-менеджерів банку Олег Гороховський пояснив, чому банк продавав долар на цілу гривню дешевше, і як вчинять із тими, хто придбав валюту задешево. Про це він розповів у своєму Telegram-каналі “Ого!”.

Як з’ясувалося, причиною такого дешевого курсу долара стала банальна помилка менеджера, який відповідає за валютні курси. Саме він, очевидно, ще не встиг призвичаїтись до теперішнього курсу і за звичкою вніс дані на гривню нижчі.

“О 9:41 ранку я зайшов у наш додаток, розробники надіслали нову форму, натиснув на вкладку “Еще” і в мене заворушилося волосся на спині… Менеджер, який відповідає за валютні курси, помилково поставив курс продажу на 1 грн кращий за ринковий” , – пише Олег Гороховський.

Monobank помилково продавав долари значно дешевше за курс НБУ

Звісно, Гороховский відразу оголосив пошуки невдахи-менеджера і велів негайно змінити курс валют. На пошуки винуватця та завантаження нового курсу долара пішло близько десяти хвилин. А загалом, занижений курс продажу провисів майже півгодини.

“У результаті “солодкий” курс простояв приблизно 25 хвилин, у нас купили доларів на 4,5 млн грн, і сума збитків склала близько 150 тис. грн. Відбулися легким переляком та відмінними висновками як прибрати ризики в таких місцях на майбутнє”, – розповів топ-менеджер.

Як вчинять із тими, хто купив долар дешево?

Гороховський пообіцяв, що жодних додаткових грошей із клієнтів, які встигли купити дешеві долари, monobank не списуватиме.

“З клієнтів нічого ми, звичайно ж, не списуватимемо. Комусь пощастило”, – пообіцяв керівник

При цьому він промовчав про те, як четвертують, знімуть шкуру, втоплять вчинять із топ-менеджером, з вини якого банк за 25 хвилин втратив 150 тисяч гривень. А взагалі, нинішній валютний ажіотаж, який спровокував стрімке зростання курсу долара, топ-менеджер monobank вважає “стадним інстинктом”.

“Припиніть купувати валюту за дурною ціною! Потрібно терміново зробити собі аватарку: “Я патріот і не купую долар по 29!”, – резюмував Олег Гороховський.


ВІД MY.UA


ВІД LUCKYADS


ВІД OBLIVKI


Від Smi.biz

You may also like...

Ми в Facebook