У Міненерго розповіли про зміну тарифів на електроенергію і тарифів на газ для населення – В курсі

У Міненерго розповіли про зміну тарифів на електроенергію і тарифів на газ для населення

В Україні вже з 1 травня мали змінитись тарифи на електроенергію і тарифи на газ для населення. Зміна тарифів намічалася відразу опісля закінчення опалювального сезону, що, як відомо, триває до кінця квітня. Проте з початком війни в Україні багато що змінилося, включаючи й прогнози щодо вартості енергоресурсів. Тепер в уряді кажуть, що поки не мають наміру змінювати тарифи.

Про це розповів в інтерв’ю одному із інтернет-видань голова Міненерго Герман Галущенко.

За словами керівника вітчизняної енергетики, в Кабміні, наразі не обговорюється питання про підвищення тарифів на електроенергію та газ.

“Підвищення тарифів на газ та електроенергію зараз не обговорюється. Якими механізмами ми це забезпечуватимемо – подивимося. ПСО може бути як один з них. Аналізуватимемо і прийматимемо рішення”, – зазначив він.

У Міненерго розповіли про зміну тарифів на електроенергію і тарифів на газ для населення

При цьому немає жодної впевненості, що влада й надалі зможе штучно утримувати тарифи на енергоносії для населення. Це й у мирний час вдавалося насилу, а зараз, коли промисловість стоїть, а армія щодня вимагає мільярдних витрат, компенсувати різницю між реальною вартістю енергоносіїв та фіксованою навряд чи вдасться довго.

Проте, влада шукає компенсатори, оскільки розуміє, що за високими тарифами на електроенергію і тарифами на газ українці зовсім не зможуть сплачувати за комуналку. Вже і зараз багато громадян припинили платити за рахунками через те, що втратили роботу і опинилися на межі виживання.

Галущенко також розповів, що Україна розглядає можливість закупівлі зрідженого газу для наступного опалювального сезону.


ВІД MY.UA


ВІД LUCKYADS


ВІД OBLIVKI


Від Smi.biz

You may also like...

Ми в Facebook