В Україні зростуть ціни на свинину – В курсі

В Україні зростуть ціни на свинину

В Україні, вже другий тиждень поспіль, зростають ціни на свинину. Йдеться про закупівельну вартість на свиней, що досягли забійних кондицій. Ціна на них приростає по 5% за тиждень.

На сьогодні середньоринкова вартість живця становить 46,8 гривні за кілограм, що значно вище тих цін, які були ще на початку третьої декади грудня.

Таке стрімке зростання вартості свиней пов’язане з підвищеним ринковим попитом на цей вид м’яса, який поєднується із певним дефіцитом свинини. За словами операторів ринку, всі товарні партії реалізовуються швидко та абсолютно без залишків. При цьому поставити свинину понад обсяг замовлення вони не можуть, бо її бракує.

Оператори назвали причини пожвавлення на ринку свинини

Перша причина – це сезонні закупки м’яса виробниками. Адже наближаються різдвяні і новорічні свята. А це традиційно пов’язано із підвищеним споживанням м’ясних продуктів населенням. Тому перед новим роком і Різдвом попит на м’ясопродукти стрімко зростає.  Отже, виробники зараз намагаються запастися сировиною, аби завалити Україну копченостями і ковбасами до новорічних свят.

В Україні зростуть ціни на свинину

Друга причина – скорочення м’ясного імпорту, яке викликане значним коливанням курсів валют, а також складнощами з логістикою. В Європі піднімається чергова хвиля паніки, пов’язаної із поширенням нового штаму коронавірусу. Через це знову вся логістика летить у прірву, і ринок починає сіпатись, як у пропасниці.

Зважаючи на ці обставини, експерти аграрного ринку не бачать у найближчому майбутньому підстав для зниження цін на свинину. Вона й надалі дорожчатиме. Вже наступного тижня прогнозують вартість живця на рівні 48 гривень за кіло.


ВІД MY.UA


ВІД LUCKYADS


ВІД OBLIVKI


Від Smi.biz

You may also like...

Ми в Facebook